Wandelcoaching

Waarom werkt wandelen?

Tijdens het wandelen gebeurt er niet alleen geestelijk maar ook fysiek iets met je lichaam. Het gelukshormoon endorfine komt vrij waardoor je gemakkelijker praat, beweegt, relativeert en tot nieuwe ideeën komt. De natuur wordt ingezet; dit werkt stress-reducerend, bloeddrukverlagend en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging.

Kortom een mooie “Samenloop”

Van tevoren bespreken we wat jouw coachvraag is waar we tijdens de wandeling mee aan de slag gaan.

Daarbij maak ik gebruik van de TriA® methode:

‘Aandacht, Acceptatie en Actie!’ uitgevoerd in een natuurlijke omgeving, is een snelle en eenvoudige manier van veranderen! Dit praktische- en ervaringsgerichte stappenplan, gebaseerd op de positieve psychologie, stimuleert de zelfregie en veer- en daadkracht. Met het wandelen worden beiden hersenhelften met elkaar verbonden, waardoor denken en voelen meer op één lijn komen. Om een duurzame verandering tot stand te brengen is dit essentieel. De natuurlijke omgeving met al zijn aspecten prikkelt de zintuigelijke waarneming en maakt dat je meer bewust bent van wat je voelt in bepaalde situaties. De steeds veranderende omgeving ‘dwingt’ je om oud, niet werkend gedrag en bijbehorende overtuigingen los te laten.

Coaching met behulp van de TriA® methode brengt een positieve mind-set, meer plezier in je leven, meer voldoening in je werk, meer zingeving en vitaliteit. Je gaat daardoor gemakkelijker om met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. De TriA® methode is in 2008 ontwikkeld door Corrie Reijngoud, op basis van jarenlange ervaring met individuele- en teamcoachingstrajecten. Deze praktische aanpak heeft zich op vele levens-terreinen al bewezen.
wandelen

Stepping Forward loopbaan en wandelcoaching

 

 

De onderwerpen die onder andere voorbijkomen tijdens een wandelcoach sessie zijn:

  • Verlies (van baan)
  • Stress klachten
  • Burn-out/ bore-out klachten
  • Keuzes maken
  • Persoonlijk onderzoek
  • levensvragen

 

Een wandeling kan ook ingepland worden tijdens de andere loopbaantrajecten mocht daar behoefte aan zijn.

http://ow.ly/D4Oh50DCrkU